maandag 20 augustus 2012

Banoffee Pie

Eindelijk eens zelf gemaakt. Banoffee pie, het lekkerste toetje ooit.



Ingrediƫnten:

  • blikje gecondenseerde melk (ong 400 ml, te koop bij de AH, afdeling buitenland)
  • 300 gram chocolade biscuitjes
  • 100 gram roomboter
  • 4 bananen
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml mascarpone
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • zakje klop-fix (of andere slagroomversteviger)
  • Hagelslag 
Neem een pan met ruim water zodat het blikje melk helemaal onder water staat. Dat moet je 2,5 uur laten koken. Let er op dat de blikjes onder water blijven anders bestaat er een kans dat ze ontploffen. Misschien moet je gedurende de kooktijd het water nog eens bijvullen.
Ik heb meteen een aantal blikjes tegelijk gekookt omdat je ze langere tijd kunt bewaren zolang het blikje niet geopend wordt. Na het koken is de gecondenseerde melk karamel saus geworden.

De koekjes moet je heel klein verkruimelen. Dat gaat het beste door ze in een plastic zakje te doen en met een deegroller te verkruimelen.
De boter laten smelten en de koekkruimels hierdoor heen mengen.

Neem een gewone springvorm en bekleedt deze met bakpapier. Het kruimelmengsel gaat op de bodem en dan minstens een half uur in de koelkast.

Daarna het hele blikje karamel over de bodem uitsmeren en de plakjes banaan eroverheen leggen.

Klop de slagroom met poedersuiker en versteviging stijf. Meng de mascarpone er goed doorheen en verdeel dit mengsel over de gehele taart. Dan nog een laag hagelslag eroverheen en nog minstens 2 uur in de koelkast.

Banoffee pie is erg machtig dus snij niet te grote stukken.


1 opmerking:

  1. ziet er heerlijk uit!! Ga ik zeker proberen te maken. Je hebt trouwens van de gecondenseerde melk ook een caramelversie. Zou dat een vervanging kunnen zijn voor de 3 uur koken?
    groetjes
    Ruby

    BeantwoordenVerwijderen