dinsdag 11 februari 2014

Chunky appel cake

Chunky apple cake, van de site van 24kitchen.



Ingredienten:

Voor de cake:
150 gram hazelnoten
50 gram amandelen (met vlies is gezonder, dan zitten er wat meer vezels in)
2 appels (hoewel de kinderen vonden dat er te weinig appel in zat)
1 theelepel kaneel
200 gram roomboter
265 gram (riet)suiker
3 eieren
225 gram bloem

Voor de frosting:
140 gram poedersuiker
250 gram mascarpone
eventueel kaneel

Ik gebruik hiervoor een vierkante bakvorm van ongeveer 20*20 cm

De cake:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in en leg bakpapier in de vorm.

Hak de noten grof.
Schil de appels, klokhuis verwijderen en de appels in blokjes snijden.
Meng de appelblokjes, noten en kaneel door elkaar. Eventueel nog wat citroensap of schil aan toe voegen.

Klop de boter met de suiker luchtig en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Dan de bloem toevoegen en mixen tot je een egaal beslag hebt.
Dan het appelmengsel erdoor roeren.

Alles in de bakvorm en in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten bakken.
Daarna laten afkoelen.

Voor de frosting hoef je alleen maar de mascarpone en poedersuiker door elkaar te mengen. Dit smeer je over de appelcake heen en eventueel wat kaneel erover.

Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen