maandag 3 februari 2014

Glutenvrije chocoladetaart

Dit recept vond ik toen ik op zoek was naar een recept voor een makkelijk te maken, glutenvrije chocoladetaart. En mijn kinderen vinden deze taart veel lekkerder dan de andere chocoladetaarten die ik wel eens maak. Waarschijnlijk omdat je hierbij geen gewoon bloem maar amandelmeel gebruikt. Dat is iets vettiger (maar dan goed vet) en daardoor is de taart lekker smeuïg.


Daarbij is deze taart minder ongezond dan andere chocoladetaarten. In plaats van gewone witte suiker gebruik je rietsuiker (hoewel de meningen natuurlijk erg verdeeld zijn, is rietsuiker nu wel of niet gezonder dan gewone suiker). En als je zelf amandelen kunt malen kun je amandelen nemen die nog in hun vlies zitten waardoor de taart ook wat goede vezels bevat.

De ingrediënten:
200 gram pure chocolade van goede kwaliteit
125 gram zachte roomboter
125 gram rietsuiker
4 eieren (gesplitst)
200 gr amandelmeel (ik koop amandelen met vlies en maal die fijn met de staafmixer. Dat is fijn genoeg voor ons, het is iets groffer dan bloem).Hoe maak je deze heerlijke taart:

Breek de chocolade in stukjes en laat deze au bain marie smelten. Bijf roeren

Mix de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel. Splits de eieren en voeg de eierdooiers aan het botermengsel toe. Daarna ook de gemalen amandelen en de gesmolten chocolade.

Klop de eiwitten stijf en roer dit voorzichtig door het beslag. Hoe voorzichtiger je dit doet, hoe luchtiger de taart wordt.

Het beslag doe je in een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee. Dan in een voorverwarmde overn van 180 graden. Ongeveer 22 minuten.

Na het bakken de taart nog even 15 minuten laten afkoelen. Als je dat op kunt brengen natuurlijk :-).


Het recept komt van de site van Allrecipes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten