donderdag 3 februari 2011

Appeltaart met amandelspijs en een krokant korstje

Ik maak regelmatig appeltaart en daar gebruik ik altijd hetzelfde recept voor. Gewoon omdat iedereen deze appeltaart lekker vindt en omdat hij vrij eenvoudig te maken is.

Wat heb je nodig:
-150 gram amandelspijs
- 75 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 theelepels citroensap
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eetlepels zure room
- 800 gram goudreinetten

Voor het krokante laagje over de taart heb je nodig:
- 50 gram boter
- 50 gram suiker
- 2 eetlepels honing
- halve theelepel kaneel
- 150 gram amandelen (of 100 gram geschaafde amandelen)
- 3 theelepels bloem

Eerst de appels voorbereiden. Schillen en in plakjes snijden. Daarna flink met suiker, kaneel en citroensap bestrooien, goed husselen en even laten staan tot je ze nodig hebt.

Dan het deeg. Roer de amandelspijs, suiker, boter en citroensap door elkaar. Voeg daarna de eieren en het bloem toe. Hierna zeker 5 minuten op de hoogste stand blijven mixen dan wordt het lekker luchtig. Als laatste de zure room erdoor roeren en in een ingevette bakvorm doen. Druk daarna de stukjes appel in het deeg.

Daarna maken we een sausje voor over de taart. Verhit de boter, honing en suiker met elkaar. Goed blijven roeren. Als het een beetje gaat schuimen de bloem, kaneel en amandelen erdoor roeren. Nog een keer opkoken en verdelen over de taart.

Dan gaat de taart in de voorverwarmde oven op 200 graden. In 45 tot 50 minuten is hij klaar. Het kan zijn dat de laatste 20 minuten de taart met aluminium folie afgedekt moet worden ivm verbranden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten