dinsdag 14 februari 2012

Italiaans gehaktbrood

Het is een vetmaaltijd die binnen het Montignac dieet valt (dan mag je geen koolhydraten en vet bij elkaar eten). Dit recept komt van de site dieetrecepten.eu.

Wat heb je nodig:
500 gram rundergehakt
150 gram belegen geraspte kaas
1 gesnipperde ui
halve rode paprika in stukjes
halve groene paprika in stukjes
50 gram gedroogde tomaten in olie, in stukjes
50 gram olijven zonder pit in vieren
1 eetlepel italiaanse kruiden
2 eieren
peper en zout
3 eetlepels gebuild of volkoren tarwemeel (dit is een koolhydraat maar is in deze hoeveelheid te verwaarlozen bij een vetmaaltijd)



Hoe maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Kneed alles goed door elkaar.

Vul een klein ingevet cakeblik met het gehaktmengsel en bak het 40 min. in het midden van de oven. Een siliconen bakvorm werkt beter vind ik. Dat hoef je niet in te smeren en dan komt het brood er in 1 keer uit ipv in stukken.

Haal het gehaktbrood uit de oven en giet overtollig vocht af.
Keer het blik voorzichtig om op de bakplaat en zet het gehaktbrood nog 10-15 min. terug in de oven.

1 opmerking: